Er du også fan af hortensiaen? Så har vi gode nyheder til dig. Fordi de kontinuerligt blomstrende sorter ikke er for sarte sjæle. De blomstrer indtil den første frost og overrasker dig med et lag frost den første frostklare morgen.

Blomster indtil jul
Det faktum, at hortensiaerne hos naboerne blomstrer meget længere end hos dig, har intet at gøre med uvidenhed eller uagtsomhed. Det afhænger simpelthen af ​​arten. Hortensia kan opdeles i forskellige grupper:

‘gammeldags’ arter, såsom gårdhortensiaerne (Hydrangea macrophylla), der blomstrer på gammelt træ. Det betyder, at de blomstrer på knopper, som de har skabt året før.
Der er hortensiaer, der blomstrer på unge skud, såsom Hydrangea arborescens, som ‘Annabelle’ tilhører. For begge ovennævnte sorter har de afsluttet deres blomstringsperiode efter cirka to måneder. De tørrede blomster, der bliver på planten om efteråret og vinteren, giver prydværdi, men planten giver ikke længere nye knopper.
Kontinuerlige blomstrende sorter er en unik kombination af begge grupper: de blomstrer på gammelt træ såvel som på nye skud. Dette holder dem i at producere knopper indtil den første frost. Blomstring, der starter omkring juni, slutter ofte omkring jul.