Op avonden in de nazomer kan het vaak nogal afkoelen. Je bent dan eigenlijk gedwongen om naar binnen te gaan, maar met de aanschaf van een terrasverwarmer hoeft dat niet meer. Een heerlijke uitkomst dus wanneer jij een echt buitenmens bent.

Bij de aanschaf van een terrasverwarmer moet je rekening houden met het soort terras dat je zou willen verwarmen. Je moet jezelf de vraag stellen of je een gesloten terras hebt waarbij de wind wordt buitengesloten, of een open terras dat veel wind vangt.

Het verschil hierin is dat je voor een gesloten terras een kleinere verwarmer kan nemen. Bij een open terras adviseren wij om een grotere verwarmer te nemen, aangezien er meer wind is die de warmte kan wegvoeren.

Ook is het belangrijk om te kijken naar de plaats waar je de verwarmer gaat neerzetten. Als je bijvoorbeeld een houten terras hebt, moet je er rekening mee houden dat de verwarmer heel warm kan worden en dus een brandgevaar oplevert. In dat geval is het aan te raden om een terrasverwarmer met een afstandsbediening te nemen, zodat je deze op afstand kan aan- en uitzetten.

Bij een terrasverwarmer kun je de keuze maken tussen terrashaarden, een terrasverwarmer op gas of elektriciteit. Terrasverwarmers op elektriciteit zijn heel eenvoudig in gebruik, maar je bent wel afhankelijk van het aansluiten op het lichtnet. Een terrasverwarmer op gas is wat duurder in aanschaf, maar hierdoor heb je wel meer vrijheid in het gebruik ervan. Zo kun je deze makkelijker verplaatsen.